Det här är min berättelse

Gibson kom till vår familj i juli 2014.

Vi märkte ganska snart att Gibson var hyperaktiv. Han hade hade svårt att komma till ro speciellt på kvällen då han ofta fick ett ”tokryck”, det gick inte att få honom lugn. Så fort vi lämnade huset för att gå på promenad så bet och slet Gibson i kopplet, kastade sig fram mot andra hundar och människor. När jag försökte få honom att sluta då bet han mig istället. Till slut ville jag inte gå ut med honom alls.
Vi fick många "goda" råd;  lägg ner honom tills du känner att ”han ger upp”, kicka till honom på baken när han drar i kopplet , det måste ske i samma situation som han gör något oönskat.  Dra honom tillbaka hårt i kopplet och säg NEJ när han drar. Använd antidrag sele, fånga hans uppmärksamhet genom att vara ”rolig” osv… Det var väldigt förvirrande för mig och ännu mer för Gibson, kommunikationen fanns inte mellan oss överhuvudtaget.

På hösten 2014 träffade jag Mervi Kärki (Associate Amichien Dog Listener) på Arken Zoo i Nyköping. Mervi var där och pratade om sin bok "Det goda hundägarskapet". Jag förstod inte riktigt vad hon pratade om då "mat", "jakt", "fara" och "status". Metoden som är en livsstil kallas Amichien Bonding och där började min resa mot att utbilda mig till International Dog Listener hos Jan Fennell. Detta förändrade hela mitt sätt att se på Gibson och alla hundar i min omgivning.