Har du en hund som skäller överdrivet, blir stressad när ni får gäster, drar intensivt i kopplet, kommer inte på inkallning, rymmer ifrån dig på promenaden i skogen, som inte kan vara ensam hemma, morrar, bits, matvägrar eller hetsäter, är extremt hoppig mot oss i familjen och mot alla möten vi får, har svårt att koppla av, följer någon i familjen oavbrutet, blir orolig om familjen delar på sig, skäller extremt mot mötande hundar på promenaden.? Då kan du behöva hjälp av en Dog Listener!

Detta är några av alla symtom som är vanligt idag bland våra hundar som lever tätt inpå varandra.

Hunden är ett flockdjur
En flock behöver en ledare som dom kan lita på och lämna över ansvaret till. Den bästa sortens ledare behöver inte använda något som helst våld utan genom tyst kommunikation leda flocken åt rätt håll. En Dog Listener kan utbilda dig till att bli en vänlig ledare som man kan lita på.

Kommunikation
Kommunikation pågår ständigt mellan våra hundar och även med oss människor.
All kommunikation startar i hemmet (lyan) där du och din hund är som tryggast. Efterhand tar du med dig kunskapen utanför hemmet och fortsätter att utvecklas.

Förstå din hund
Metoden går ut på att du ska förstå din hund. Ett tyst språk med tydliga signaler. Om vi kommunicerar fel med våra hundar kan dom få fel signaler som kan leda till oönskade beteenden.

Hunden kommer att fråga dig vem som är ledare på sitt egna språk, så därför är det värdefullt och användbart att förstå det språket. Ledarskap= vägleda din hund
För en Dog Listener är det viktigt att respektera hundens språk då dom lever i en värld som dom inte förstår.

Om din hund hoppar på dig när du kommer hem, hoppar på gäster, drar i kopplet, kommer inte på din inkallning, skäller på grannar, cyklar, skateboards  mm. i tid och otid den hunden försöker säga något till dig.
När du börjar förstå vad det är, och ännu viktigt är det att du kan visa din hund att den kan lita på dig och att du tar ansvar. Först då kan den koppla av och sluta upp med sitt dåliga beteende som förstör relationen mellan er.

Dog Listening är ett framgångsrikt sätt låta din hund förstå hur du vill att den skall agera i olika situationer på ett sätt som den verkligen förstår. Det fantastiska är att det är väldigt enkelt, du behöver aldrig använda våld, ryck/knyck i kopplet eller andra obehagliga sätt att få din hund att kommunicera. Rätt använt, kommer Dog Listening förändra ditt liv till det bättre och självklart för din hund också.

Amichien Bonding  -  är inte en tillfällig träningsform utan mer en livsstil, ett förhållningssätt till hunden som skapar djupa fina relationer mellan 2 olika arter.